پروژه های آویهنگ در مسیر تحقق اهداف متعالی
شرکت ایده پردازان آویهنگ در سال 1392 با هدف گسترش زیرساخت ها و سامانه های نرم افزاری در پروژه های ملی شروع به کار نمود و موفق شد در طول زمان فعالیت خود گام های بزرگی در خلق و گسترش سامانه های نرم افزاری داشته باشد. نمونه هایی از پروژه های انجام شده را در ادامه خواهید دید:
طراحی و پیاده سازی سامانه شیر خشک (MPX)
با ابلاغ رسمی سازمان غذا و دارو در راستای تحول نظام سلامت و با هدف افزایش وبهبود سطح دسترسی نوزادان به شیر خشک با قیمت مصوب و ارز یارانه ای،عرضه شیرخشک برای نوزادان به ارایه کدملی متقاضی محدود شده است و داروخانه ها ملزم شده اند پس از دریافت کدملی متقاضی آن را در سامانه مربوطه ثبت و محصول را به خریداران عرضه کنند. دراین راستا شرکت اویهنگ اقدام به طراحی و پیاده سازی سامانه شیر خشک (MPX)به منظور بهره داری هرچه اصولی تر خانواده ها نموده است.
توسعه سامانه نوین نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت (NRX)
به منظور تسهیل در تجویز نسخه الکترونیک توسط پزشکان، ارتقاء رضایتمندی پزشکان و بیمه شدگان در مواجهه با فرآیند نسخه نویسی الکترونیک و نیز بهبود مطلوبیت بستر نرم افزاری مربوط به آن، سامانه نوین نسخه نویسی الکترونیک (NRX) طراحی شد.
تحلیل، طراحی و پیادهسازی سامانه نظارت الکترونیک
سامانه نظارت الکترونیک با زیر مجموعه های مدیریت شرکای کاری، ثبت تخلف و همچنین عقد قرارداد شریک کاری، یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین سامانه های مورد استفاده در کسب و کار سلامت الکترونیک محسوب می شوند و شرکت اویهنگ سامانه ذکر شده را با هدف تسهیل ثبت نام داروخانه ها، مطب ها و بیمارستانهای کل کشور در سایت بیمه سلامت و همچنین اعمال مدیریت و نظارت بر عملکرد آنها از طریق اعمال قوانین بیمه سلامت پیاده سازی کرده است.
تحلیل، طراحی و پیادهسازی قوانین ارز ترجیحی دارو
بر مبنای تورم ایجاد شده در کشور و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از گران شدن داروها به ویژه برای بیماران صعب العلاج و ابلاغی که به دولت شد، مقرر شد قیمت دارو در سال ۱۴۰۱ برای مصرف کننده نهایی درست به اندازه قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ باقی بماند. در نتیجه ارز دارو و تجهیزات پزشکی که تا آن موقع از طرف دولت به ابتدای زنجیره تامین این اقلام یعنی به واردکنندگان داده میشد، از این پس به بیمهها داده شد و مقرر شد افراد تحت پوشش بیمه با حمایت سازمان بیمهگر، دارو را به قیمت قبل دریافت کنند و مابهالتفاوت قیمت مصوب دارو و رقم پرداختی مردم را سازمان بیمهگر پرداخت کند. شرکت اویهنگ با همکاری سازمان بیمه سلامت اقدام به محاسبات و تغییر قوانین برای اختصاص ارز ترجیجی دارو به بیمه شدگان نمود تا زیر ساختهای لازم برای پیاده سازی و اجرای قوانین و بهره برداری ارز ترجیحی دارو برای مصرف کنندگان حقیقی آن فراهم شود.
تحلیل، طراحی و پیاده سازی قوانین صعب العلاج
با توجه به اجرای طرح حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج توسط سازمان بیمه سلامت بعنوان متولی اجرای این پروژه، در حال حاضر ۲۲ بیماری خاص و صعب العلاج در تعهد بیمه سلامت قرار گرفته و آماده پرداخت هزینههای صورت گرفته به این بیماران است.
پروژه پنل خدمات شهروندی
این سامانه با قابلیت های اعم از احراز هویت بیمه شده، امکان مشاهده اطلاعات هویتی و بیمهای، امکان تغییر عکس و تمدید اعتبار بیمه، امکان مشاهده کلیه نسخ و … در راستای استقرار دولت الکترونیک راه اندازی شده است.
پروژه سفته الکترونیک
پروژه استقرار نظام خزانهداری الکترونیک کشور یکي از پروژههای پراهمیت دولت الکترونیک است که ازجمله دستاوردهای آن پروژه مدیریت الکترونیک اوراق بهادار است. یکي از این اوراق "سفته" است که در معاملات و تعهدات خرد متداول شده و متولي اصلي آن در کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایي می باشد.
پروژه رتبه بندی تعاونی های صندوق ضمانت سرمایه
رشد و توسعه بخش تعاون کشور، میتواند اثر چشمگیری در بهبود شرایط فعلی اقتصادی کشور داشته باشد. از اینرو داشتن اطلاعات دقیق و فرآیند رتبهبندی مدون این بنگاهها و نظارت عملکرد آنها توسط نهادهای بالادستی یکی از پیش نیازهای رسیدن به این هدف است.صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون به عنوان کارفرمای این پروژه، طراحی و تولید سامانه رتبهبندی بنگاهها و تعاونیهای زیرمجموعه خود را به قصد مدیریت یکپارچه آنها، به آویهنگ سپرد.
توسعه و استقرار نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت به صورت کشوری
این پروژه در ادامه پروژه نسخه الکترونیک کرمان انجام شد. مطابق نیازی که کل کشور به حذف دفترچه و نسخه الکترونیک داشته و تجربه موفق نسخه الکترونیک در کرمان، مقرر شد این پروژه توسعه داده شده و در کل کشور راه اندازی شود. تا کنون بیش از 18 هزار شریک کاری در این طرح قرار گرفته اند
پروژه رسیدگی به درخواست کمک حمایت معیشتی
سامانه ثبت نام یارانه معیشتی خانوار جهت رسیدگی به درخواست کمک معیشتی فراهم شده است. این درخواست می تواند برای افرادی باشد که تا پیش از این یارانه حمایتی دریافت نمی کردند یا این که درخواست حذف یارانه حمایتی خود را در گذشته اعلام کرده و حالا می خواهند بار دیگر از آن استفاده کنند.
پروژه نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت کرمان
این پروژه تحت وب پیاده سازی شده است. از طریق آن کلیه ذینفعان سازمان بیمه سلامت که در فرآیند نسخه الکترونیک سازمان نقش دارند، بر اساس سطوح دسترسی خود میتوانند گامهای فرآیند نسخه الکترونیک را طی کنند. این پنل عمدتا مورد استفاده آن دسته از ذینفعان قرار خواهد گرفت که در حال حاضر، بستر نرم افزاری مناسبی در محل کار خود ندارند.
با توجه به اینکه بخشی از ذینفعان و کاربران نسخه الکترونیک در حال حاضر نرم افزارهای اختصاصی برای کسب و کار خود دارند (نرم افزار مطب، نرم افزار داروخانه، نرم افزار آزمایشگاه، ...)، باید بجای آنکه نرم افزار جدیدی به این مجموعه نرمافزارها اضافه شود، بستری فراهم شود تا امکان یکپارچه سازی نرم افزارهای موجود با سامانه نسخه الکترونیک سازمان فراهم شود. این بستر دروازه خدمت رسانی نسخه الکترونیک است که به مجموعه ای از وب سرویس ها اطلاق می شود که از طریق آنها نرم افزارها میتوانند فرآیند نسخه الکترونیک را اجرا کنند
توسعه و استقرار سامانه مدیریت شرکای کاری سازمان بیمه سلامت
در این پروژه، کلیه مراحل ثبت نام، عقد قرارداد، نظارت، ارسال فایل نسخ ماهیانه، کلیه امور مرتبط با بیمه گذاران و موسسات طرف قرارداد در سامانه متمرکز کشوری انجام میگیرد. در این سامانه متمرکز ارتباط الکترونیک سازمان با کلیه بیمه گذاران مانند کلیه سازمان ها و شرکت های دولتی ایجاد گشته است ضمن ارسال لیست حقوق و دریافت صورتحساب، امکان مدیریت بیمه شدگان ذیل خویش را خواهند داشت. از طرف دیگر کلیه بیمارستان ها، داروخانه ها، آزمایشگاه ها و دیگر مراکز درمانی و خدماتی در سطح کشور طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت ایران از طریق این سامانه ضمن مدیریت الکترونیک تعاملات خود با سازمان بیمه سلامت ایران، نسبت به ارسال نسخ درمان خود اقدام می نمایند و این سامانه به صورت برخط پردازش نسخ آنرا به عهده دارد. خروجی این پروژه نرمافزاری زیرسامانههای زیر هستند:
- سامانه خدمترسانی به بیمهشدگان PSC) Partner Self Care)
- پنل مدیریت بیمه شدگان PCP) Partner Care Panel)
- پنل مدیریت خدمات (Service Management Panel (SMP
- سامانه خدمات الکترونیکی خارجی (PESTE)
- سامانه مدیریت ارجاعات درمان (سماد)
- زیرسامانه مدیریت یکپارچه دسترسی (سامید)
- سامانه مدیریت فرآیندهای کسب و کار آویهنگ (ABS)
توسعه و استقرار سامانه رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
سامانه رفاه ایرانیان مسئولیت متمرکز نمودن اطلاعات خدمات رفاهی کشور را بر عهده دارد و مردم ضمن درخواست خدمات رفاهی مدنظر خود، سامانه نسبت به انجام استعلامات لازم و استحقاق سنجی درخواست اقدام می نماید و پس از طی فرآیند مدنظر، نتیجه اطلاع رسانی گردد. امکان تعامل دو سویه با شهروندان، مدیریت دفاتر و نقاط ارائه خدمت، ایجاد بستر ارتباط وب سرویس با دیگر سازمان ها، دسترسی های چند سطحی مدیریتی، کمیته های شهری، استانی و کشوری از دیگر قابلیت های این سامانه میباشد.
پروژه ثبت نام بیمه سلامت همگانی کشور
در راستاى طرح تحول نظام سلامت کشور، پس از اجراى فاز دوم هدفمندى یارانه ها، بر اساس تصویب هیئت دولت، به سازمان بیمه سلامت ایران، اجراى ثبت نام بیمه سلامت همگانى کشور ابلاغ شد. در همین راستا، شرکت ایده پردازان با توجه به فعالیتهاى مشاوره اى که از سال پیش در این سازمان داشت و بر اساس تجارب اجراى پروژه هاى ملى، بعنوان پیمانکار اجراى این پروژه ملى انتخاب شد. نتیجه اجراى این پروژه ثبت نام بیش از 8 میلیون شهروند ایرانى فاقد پوشش بیمه اى در کمتر از یک ماه بود.
پروژه تجمیع پایگاه داده های اسناد پزشکی کشور
در سازمان بیمه سلامت ایران، با توجه به اینکه نرم افزارهاى قدیمى، محدودیتهاى زمان طراحى داشتند و بالاجبار بصورت سامانه هاى جداگانه در هریک از استانهاى کشور نصب و راه اندازى شده اند و در حال حاضر نیز در حال فعالیت هستند، شرایط حاکم بر سازمان بیمه سلامت ایران این سازمان را بر آن داشته تا با یکپارچه سازى داده هاى موجود در استانهاى کشور در ستاد مرکزى این سازمان، خدمات مختلفى را که در حال حاضر ارائه آنها بسادگى امکان پذیر نمى باشد را قابل ارائه نماید. از این رو پروژه یکپارچه سازى این پایگاه داده ها با هدف رسیدن به یک پایگاه داده مجتمع به شرکت ایده پردازان آویهنگ واگذار شد.در این پروژه 31 بانک اطلاعاتى اسناد پزشکى بصورت.یکطرفه تجمیع شده و بصورت یک بانک اطلاعاتى تجمیع شده بصورت آنلاین مستقر شده است.
توسعه و استقرار سامانه مدیریت کشوری بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران
در این پروژه، ثبت نام، تمدید، صدور دفترچه در دفاتر پیشخوان و کلیه امور مرتبط با بیمه شدگان تحت پوشش سازمان بیمه سلامت در این سامانه انجام شده و کلیه استعلامات مورد نیاز سازمان مانند ثبت احوال، کنترل همپوشانی خدمات و استعلامات بیمارستانی در راستای حذف دفترچه بیمه درمان در به صورت متمرکز انجام میگیرد. در این بستر، ارتباط دوسویه مبتنی بر بستر وب با بیمه شدگان، همکاران سازمانی و دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت شکل گرفته است. خروجی این پروژه نرمافزاری زیرسامانههای زیر هستند:
توسعه و استقرار سامانه های ثبت نام و اعتراض به حذف از یارانه نقدی
مطابق سیاست های دولت مبنی بر ایجاد بستر ثبت نام مجدد متقاضیان یارانه نقدی در سال 1393و پیش بینی حجم زیاد تقاضا، این شرکت موظف شد سایت دوم سامانه ثبت نام از یارانه را در مرکز داده مرکز آمار ایران مهیا نماید. در سال 1394 پیرو سیاست جدید مجلس و دولت مبنی بر حذف یارانه بگیران غیر مستحق، سامانه رسیدگی به شکایات حذف شدگان از یارانه نقدی در مرکز داده سازمان فن آوری اطلاعات ایران راه اندازی شد که ضمن اطلاع رسانی در خصوص دلایل حذف، نسبت دریافت اعتراض و اعلام نتیجه رسیدگی به آن اطلاع رسانی مینماید.
پروژه دور دوم ثبت نام هدفمندی یارانه ها (سایت پشتیبان در مرکز آمار ایران)
مرکز آمار ایران بعنوان متولى جمع آورى داده هاى دور اول طرح هدفمندى یارانه، از طرف سازمان فناورى اطلاعات بعنوان سایت پشتیبان ثبت نام هدفمندى یارانه ها در فاز دوم انتخاب شد. با توجه به پتانسیل شرکت ایده پردازان آویهنگ در حوزه اجراى پروژه هاى فناورى اطلاعات و تجارب اجرایى و فنى طرح جمع آورى اطلاعات اقتصادى خانوارهاى کشور، این پروژه به شرکت ایده پردازان آویهنگ واگذار شد.